02 318 60 55
MA > VR - 9.00 > 17.00

15de Vlaams Congres Palliatieve Zorg: Palliatieve zorg gaat voor (g)oud !

Evenement
Dinsdag 09 oktober 2018 in Turnhout.

Palliatieve zorg en de oudere patiënt…

Palliatieve zorg is permanent in ontwikkeling. Een aangepaste wetgeving waarin de focus wordt verlegd van levensverwachting naar zorgnoden is een erg belangrijke stap. Daarnaast zijn er evoluties in de samenleving zoals o.a.vermaatschappelijking van zorg, het belang van autonomie, ontwikkelingenin de geneeskunde en vergrijzing waardoor de oudere patiënt steeds meer in beeld komt, ook voor de palliatieve zorg. Maar wie is die oudere patiënt en hoe kijken we naar de oudere met zijn/haar zorgnoden? Wat betekent poly­ pathologie? En wat met zingeving? Wat kan er thuis en hoe organiseren we deze zorg in een woonzorgcentrum?

30″à