02 318 60 55
MA > VR - 9.00 > 17.00

Palliabru

soins_palliatifs

Palliatieve zorg begeleidt het leven tot het einde met waardigheid en respect.

 

Iedereen heeft recht op palliatieve zorg ter begeleiding van zijn levenseinde, ongeacht de plaats waar hij of zij zich bevindt.

Het doel van palliatieve zorg is om samen met de patiënt, de behandelende arts en de – al dan niet professionele – betrokkenen, alle mogelijke middelen in te zetten om een maximale levenskwaliteit te behouden voor de patiënt, zijn naast familie en mantelzorgers, en dit op fysiek, psychisch, sociaal, moreel, existentieel en spiritueel vlak met respect voor de autonomie en de rechten van de patiënt.

Actualiteit

Evenement
12 en 13 september 2019

Palliatieve Zorg is van iedereen

Het congres zal op 12 en 13 september 2019 doorgaan in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel. Donderdag 12 september staat in het teken van palliatieve zorg voor mensen met dementie in woonzorgcentra en setting-overschrijdende samenwerking....

Lees meer...
Actualiteit

BRUSANO

Een geïntegreerde aanpak van de zorg gericht op de noden van de persoon in een nabijheidscontext   Met de 6de staatshervorming werden vele bevoegdheden op vlak van gezondheid en sociale actie overgeheveld naar de gewesten....

Lees meer...
Publicatie Palliabru

Uitputting van de naasten van de patiënt in palliatieve zorg

Het team van Palliabru stelt u graag haar nieuwste publicatie voor, met als thema de uitputting van de naasten van de patiënt in palliatieve zorg.    

Lees meer...

Uw situatie

Wij begeleiden u
op basis van uw situatie

Kwalitatieve en financiële steun

Het palliatief statuut geeft recht op een aantal kwalitatieve en financiële steunmaatregelen voor patiënten en hun naasten, zowel thuis als in het rusthuis (of in het rust- en verzorgingstehuis).

Thuiszorg of zorg in een rusthuis of rust- en verzorgingstehuis, kan bijkomende kosten met zich meebrengen voor medisch materiaal, geneesmiddelen, verpleging, kinesitherapie, oppas, enz.

Dit statuut wil de patiënten en hun naasten ondersteunen.