02 318 60 55
MA > VR - 9.00 > 17.00

Palliabru

soins_palliatifs

Palliatieve zorg begeleidt het leven tot het einde met waardigheid en respect.

 

Iedereen heeft recht op palliatieve zorg ter begeleiding van zijn levenseinde, ongeacht de plaats waar hij of zij zich bevindt.

Het doel van palliatieve zorg is om samen met de patiënt, de behandelende arts en de – al dan niet professionele – betrokkenen, alle mogelijke middelen in te zetten om een maximale levenskwaliteit te behouden voor de patiënt, zijn naast familie en mantelzorgers, en dit op fysiek, psychisch, sociaal, moreel, existentieel en spiritueel vlak met respect voor de autonomie en de rechten van de patiënt.

Actualiteit

Actualiteit

16de Vlaams Congres Palliatieve Zorg

Op dinsdag 15 oktober 2019 vindt het 16de Vlaams Congres Palliatieve Zorg plaats in Oostende. Dit congres heeft als doel om iedereen die palliatieve zorg een warm hart toedraagt samen te brengen en in te...

Lees meer...
Actualiteit

In het kader van een project over Alzheimer heeft Brusano deelnemers nodig voor een korte bevraging.

In het kader van een project over Alzheimer heeft Brusano deelnemers nodig voor een korte bevraging.  De ACT , Alzheimer Care Trainer is een hulpmiddel, volledig op maat van de patiënt, om de dagelijkse zorgtaken...

Lees meer...
Publicatie Palliabru

Waarom het zeggen?

Het team van BRUSANO stelt u graag haar nieuwste publicatie voor, met als thema ” WOORDEN AAN HET LEVENSEINDE, WAAROM HET ZEGGEN? ”   

Lees meer...

Uw situatie

Wij begeleiden u
op basis van uw situatie

Kwalitatieve en financiële steun

Het palliatief statuut geeft recht op een aantal kwalitatieve en financiële steunmaatregelen voor patiënten en hun naasten, zowel thuis als in het rusthuis (of in het rust- en verzorgingstehuis).

Thuiszorg of zorg in een rusthuis of rust- en verzorgingstehuis, kan bijkomende kosten met zich meebrengen voor medisch materiaal, geneesmiddelen, verpleging, kinesitherapie, oppas, enz.

Dit statuut wil de patiënten en hun naasten ondersteunen.